Kesää odotellessa

Kesäkuisen aamun räntä- ja raekuuro on ohi.

Rakennusurakoitsija Jari Niskavaara ihailee, miten edelliskesänä valmistuneen rivitalon pihassa sitkeät pensaat ja puuntaimet taistelevat kasvuun kurjasta keväästä huolimatta. Tulipa tämäkin piha tehtyä ajoissa valmiiksi, kunnon kesän koittaessa istutukset pääsevät heti nauttimaan lämmöstä ja auringosta.

Loistokotien rakentajalla on muutamia periaatteita rakentaessaan ihmisille asuntoja.

– Asunnot rakennetaan asiakkaan ehdoilla. Rakentaja on asiakkaan palvelija, joka toteuttaa tulevan asukkaan toiveet parhaansa mukaan.

– Muuttovalmis Loistokoti on kirjaimellisesti valmis uuden asukkaan muuttaessa asuntoonsa tai viimeistään kun tontilla viimeinen asunto on valmis. Tämä tarkoittaa sitä, että paitsi asunto sisältä myös piha on kunnossa,  asuinympäristö kodikas ja viihtyisä.

– Laatua voi odottaa vain ammattilaisten tekemänä. Itse osaamme varmasti rakentaa, mutta monessa asiassa olemme turvautuneet osaaviin yhteistyökumppaneihin: asuntojen suunnittelussa, pihasuunnittelussa ja sisustussuunnittelussakin luotamme oman alansa ammattilaisiin.

 

Loistokodit ja niiden sijoittumisen tontille suunnittelee jyväskyläläinen Arkkitehtipalvelu Oy. Suosittu ja nopeasti kasvava toimisto on tunnettu perinteitä ja rajoja murtavista toimintatavoistaan. Henkilöstön hyvinvointiin ja työtapoihin on kiinnitetty erityishuomio.

Loistokotien pihasuunnittelusta vastaa jyväskyläläinen suunnittelutoimisto Kalliotaivas ja puutarhasuunnittelija Harri Pohjalainen. Puutarhan kasvien lisäksi palkittu suunnittelija on erikoistunut kiven monipuoliseen käyttöön pihojen rakentamisessa.

 

Sisustamisessa Loistokotien yhteistyökumppani on muuramelainen sisustussuunnittelija Marika Kurki, jonka käden jälki näkyy paitsi asunnoissa myös monissa julkisissa tiloissa; yrityksissä, kouluissa ja päiväkodeissa. Marika Kurki suunnittelee värit ja materiaalit Loistokotien huoneistoihin, mutta asukkaiden niin halutessa persoonallinen yksityiskoti saa ilmeensä Marikan kynästä.

Kotipolun valoisaan ja moderniin malliasuntoon piipahtaessaan Jari Niskavaara ei malta olla pohtimatta hinnan ja laadun kokonaisuutta.

– Raha ei aina merkitse kaikkea, eikä säästäminen laadun kustannuksella ole viisautta. Asiakas arvostaa laatua ja on valmis maksamaan siitä vaikka vähän enemmän.

Start typing and press Enter to search