Omaksi suunniteltu

Lestisen perhe sai bonuksena mieluisan yllätyksen varattuaan Loistokoti-asunnon Palokan Korppumäestä.

– Rakentaja Jari Niskavaara kysyi, miltä tuntuisi ajatus käyttää sisustussuunnittelijaa uuden kodin viimeistelyssä. Siitä ei koituisi lisäkuluja, ellemme haluaisi kalliimpia materiaaleja kuin asunnon perusvarustukseen kuuluu, Riina Lestinen kertoo.

Hän oli heti valmis ajatukseen ja niin myös puoliso Eero.

– Meillä oli suunnittelijasta hyvä kokemus jo edellisen asunnon yhteydessä. Remonttia piti tehdä, oltiin aika kiireisiä ja Eero paljon menossa. Palkkasimme suunnittelijan ja se oli hyvä ratkaisu.

Riina ja Eero Lestinen vakuuttavat, että rakentajan tarjous tuli tarpeeseen. Sisustussuunnittelija Marika Kurki on helpottanut perheen ratkaisuja merkittävästi.

 

– Hän näkee asioita, joita ei itse osaa edes ajatella: värien yhteensopivuus, tilankäyttö, valaistus jne… Esimerkiksi tuleva Eerikan huone näytti tyhjänä hirmu pieneltä, mutta Marikan suunnitteleman kalustuksen ansiosta paljon todellista isommalta, Riina-äiti kiittelee.

Marika Kurki aloitti suunnitteluprojektinsa tutustumalla Lestisten aikaisempaan kotiin Kortepohjassa.

– Pääsin sisälle perheen värimaailmaan. Katsottiin huonekalut, jotka lähtevät mukaan uuteen kotiin ja niille lähdettiin suunnittelemaan täydennystä, Marika työn käynnistysvaiheesta kertoo.

Asunnon perusvarustus vaikutti täydelliseltä, mutta silti muutoksia on tullut paljon: pesuhuoneen seinissä ja lattioissa laatat vaihtuivat, kodinhoitohuoneen välitilaan haluttiin pesutorni, listat vaihdettiin koko asuntoon, keittiön kaapit vaihtuivat laatikoiksi, komeroiden peiliovet liukuoviksi, valaisinten paikkoja muuteltiin, terassi laajeni koko asunnon levyiseksi ja värimaailmaa säädettiin monin paikoin, esimerkiksi lattialaminaatit vaihtuivat alkuperäistä vaaleammiksi…

Muutostyöt eivät ole rakentajalle ongelma, jos asialla ollaan ajoissa, niin kuin tässä tapauksessa.

Lestiset – Riina ja Eero, Eelis ja Eerika – pääsevät muuttamaan uuteen kotiin juhannukseksi.

Ennen muuttoa valmiiseen kotiin tulevat vielä Marikan suunnittelemat huonekalut, valaistus, tekstiilit, jopa sisustustaulut.

Marika Kurki laatii asiakkaille ostoslistan esimerkiksi Ikeaan. Listaan on kirjattu tuotteen nimi, malli, vär ja  hinta.

Marika Kurki on suunnitellut Jari Niskavaaran Loistokotien Korppumäen kohteeseen kahden asunnon sisustuksen. Yhteistyö jatkuu myös muissa rakennuskohteissa.

Start typing and press Enter to search