Tällä nipulla päätyyn asti

Jerry Turkulainen, JYPin liigajoukkueen nuori laitahyökkääjä uskoo joukkueensa menestykseen alkavassa liigassa.

”Tällä nipulla mennään vaikka päätyyn asti”, Jerry lupaa ja perusteleekin mielipiteensä uskottavasti.

– Kun katselee pukukopissa ympärilleen, ei voi kuin ihailla.

Vieressä istuu hartiakontaktissa Juha-Pekka Hytönen, vähän kauempana Ossi Louhivaara, toisella puolella yhden penkin päässä Jarkko Immonen. Kovaan rakoon nuori mies on tunkeutunut, mutta Loistokotien kummipelaajahan voi niin tehdä.

 Jerry on alun perin Mikkelin Jukurien kasvatti, mutta muutti Jyväskylään jo ensimmäiselle B-juniorikaudelleen.

– Ensimmäisen vuoden sain harjoitella Jukurien kanssa, vaikka pelasin täällä. Sitten muutinkin Jyväskylään asumaan.

Viime kaudella Jerry Turkulainen pelasi ensimmäisen liigakautensa JYPissä, 48 ottelussa hän teki 26 tehopistettä, yhdeksän maalia, 17 syöttöä. Melkoinen saalis ensikertalaiselle, eikä ihme, että kauden päätteeksi tulokasäänestyksessä hän sijoittui kolmanneksi.

Kuluva kausi on alkanut hienosti. Neljässä CHL-pelissä Jerry on tehnyt kaksi maalia, vaikka ketju on viime vuodesta muuttunut. Liigakausikin alkoi syöttöpisteillä. Oheisessa tilastossa tilanne ennen liigan alkua (eliteprospects.com).

Kysyttäessä, kenet haluaisi vahvistamaan tämän kauden liigajoukkuetta, jos saisi valita kenet tahansa, Jerry viivyttelemättä nimeää Sami Nikun. Parivaljakosta ehti tulla paitsi pelikumppanit myös hyvät ystävät kaukalon ulkopuolella. Niku aloittelee NHL-uraansa Winnipegin paidassa.

Syyskuun 22. päivänä Jerry Turkulainen täyttää 19 vuotta, mutta mahtuu silti Suomen 20-vuotiaiden leijonamiehistöön, jos tulee viime kauden tapaan valituksi. Turkulainen teki seitsemässä harjoitusottelussa kolme maalia. Tulevat MM-kisat pelataan vuodenvaihteessa Buffalossa, Yhdysvalloissa.

Tulevaisuuden tavoitteista puhuttaessa Jerry vastaa vaatimattomasti toivovansa pitkää ja nousujohteista uraa. Itse hän ei sano ääneen niitä kolmea maagista kirjainta, joista jokainen nuori jääkiekkoilija unelmoi – tosin viime keväänä mies sai yllättäen kutsun Toronton ns. kehitysleirille.

Jerry Turkulaisella on kotona Mikkelissa pikkuveli Tom, joka pelaa maalivahtina. Myös Tomin tulosta Jyväskylään on keskusteltu, mutta muutto ei vielä liene ajankohtainen. Veljekset ovat jääkiekkoilijasukua: isoisä Raimo Turkulainen oli SaPKon maalitykki SM- ja Suomensarjassa.

Start typing and press Enter to search